Wijziging vaccinatie datum en/of vaccinatie locatie – Huisartsenpraktijk Ameide – Ameide
Welkom

Mijn naam is Hannah Coutinho, uw huisarts. Onlangs heb ik de praktijk overgenomen van dokter Boersma. Samen met het vaste team hoop ik nog vele jaren bij te dragen aan uw gezondheid. Woont u in Ameide en heeft u nog geen huisarts? Schrijf u gerust in!

Huisartsenpraktijk Ameide Prinses Marijkeweg 1c 4233 HJ Ameide

Terug naar overzicht

Wijziging vaccinatie datum en/of vaccinatie locatie

Wij hebben u uitgenodigd voor uw 1e vaccinatie op het moment dat de richtlijn nog was dat er 12-14 weken tussen de 1e en 2e vaccinatie van AstraZeneca moest zitten.
Bovendien konden wij u ook pas uitnodigen nadat de leverdata van de vaccins bekend waren.
Ook tussen de 1e en 2e levering van de vaccins zaten ca. 12 weken.
Wij hebben erg ons best gedaan alles volgens de richtlijnen en ook zo spoedig en veilig mogelijk te doen.
Sindsdien zijn de spelregels al vaak veranderd! Ineens werd het aantal weken dat tussen de 1e en 2e vaccinatie moest zitten een aantal keren teruggebracht, naar nu minimaal 4 weken.
Ook kwamen er kennelijk ineens meer vaccins beschikbaar dan van tevoren was ingecalculeerd door de minister, wat ertoe heeft geleid dat we op dit moment alle vaccins in huis hebben.

De data van de 2e vaccinatie zijn echter nog gekoppeld aan de 1e oproep.

Op dit moment krijgen we veel klachten en vragen over de 2e vaccinatie en zijn er ook veel mensen waarbij de datum niet schikt. Sommigen willen graag naar het buitenland en denken dat ze dan al 2 vaccinaties gehad moeten hebben. U begrijpt wellicht dat dit voor ons een enorme berg werk met zich meebrengt!

Enfin… om nu toch te proberen iedereen zo veel mogelijk en zo snel mogelijk gevaccineerd te krijgen hebben wij uiteindelijk besloten om iedereen die een 2e vaccinatie met AstraZeneca wenst
ALLEMAAL te vaccineren op donderdag 24 juni in het SPANT
(met uitzondering van de mensen die thuis geprikt worden).
Het is ondoenlijk om de tijden aan te passen, dus iedereen houdt dezelfde tijd, zoals die vermeld stond op de 1e oproep.
Samengevat:
Als u op 24 juni voor uw prik zou komen blijft dat 24 juni op dezelfde tijd alleen nu in het Spant in plaats van op de praktijk.
Als u op 20 augustus of 21 augustus voor uw 2e prik zou komen wordt dat nu 24 juni in het Spant op dezelfde tijd.

We hopen u hiermee allemaal van dienst te zijn. Iets langere wachtrijen dan u van ons gewend bent zijn in dit geval onvermijdelijk. Het is belangrijk ook nu met een mondkapje op te komen.
Vergeet niet uw oproep en vaccinatie kaart mee te nemen!
Denk ook aan makkelijke kleding, met korte mouwen!
Tot 24 juni!

P.S. Het kan zijn dat u geen  1e prik bij ons hebt gehaald, maar toch dit bericht ontvangt. Het is voor ons echter niet mogelijk om dat helemaal te schiften. Dat kost veel te veel tijd. Mocht deze mail niet voor u van toepassing zijn, dan kunt u deze gewoon verwijderen.
In dat geval : Onze excuses.

Publicatiedatum: 28-07-2021