Vaccinatie risicogroepen door de GGD – Huisartsenpraktijk Ameide – Ameide
Welkom

Mijn naam is Hannah Coutinho, uw huisarts. Onlangs heb ik de praktijk overgenomen van dokter Boersma. Samen met het vaste team hoop ik nog vele jaren bij te dragen aan uw gezondheid. Woont u in Ameide en heeft u nog geen huisarts? Schrijf u gerust in!

Huisartsenpraktijk Ameide Prinses Marijkeweg 1c 4233 HJ Ameide

Terug naar overzicht

Vaccinatie risicogroepen door de GGD

26 april 2021

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet besloten dat mensen met een medische indicatie geboren in 1961 tot en met 2003 met voorrang bij de GGD worden gevaccineerd. Dit zijn de mensen die ook jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik.
Aan ons als huisarts is gevraagd deze mensen te selecteren en uit te nodigen.

Om overbelasting van de GGD-afsprakenplanning te voorkomen, kunnen niet alle uitnodigingen in één keer worden verzonden. Dit verloopt gefaseerd door tussenkomst van een verzendhuis. Het kabinet heeft afspraken gemaakt met het verzendhuis DMDR om de uitnodigingen voor ons te versturen. DMDR verstuurt de uitnodigingen tussen 3 en 18 mei.

  • Wij hebben zelf dus GEEN invloed op het versturen van de uitnodigingen en de datum van vaccinatie. Wij verzenden alleen via een beveiligde verbinding een bestand naar de DMDR  met namen van iedereen die volgens nieuwe criteria normaliter voor een griepvaccinatie in aanmerking komt.Uiterlijk 6 mei ontvangt de eerste groep mensen een uitnodiging.
  • Zij kunnen telefonisch of via een digitaal afsprakenportaal een afspraak maken bij de GGD.
  • Het is belangrijk dat patiënten de gepersonaliseerde uitnodigingsbrief meenemen naar de afspraak. Anders worden ze niet gevaccineerd.
Publicatiedatum: 28-07-2021