Schaarste…… – Huisartsenpraktijk Ameide – Ameide
Welkom

Mijn naam is Hannah Coutinho, uw huisarts. Onlangs heb ik de praktijk overgenomen van dokter Boersma. Samen met het vaste team hoop ik nog vele jaren bij te dragen aan uw gezondheid. Woont u in Ameide en heeft u nog geen huisarts? Schrijf u gerust in!

Huisartsenpraktijk Ameide Prinses Marijkeweg 1c 4233 HJ Ameide

Terug naar overzicht

Schaarste……

De laatste tijd vernemen we vaker in de wandelgangen dat men het lastig vindt dat er op dit moment weinig vrouwelijke huisartsen in onze praktijk spreekuur houden.
Wij vinden dat ook vervelend, maar kunnen ook niet helpen dat artsen zwanger worden en dan met zwangerschapsverlof gaan.
Ook meenden wij ter opvang van de twee zwangerschapsverloven een vrouwelijke huisarts te hebben gevonden voor 2 dagen in de week, maar zij vertrekt eerder dan afgesproken, omdat ze elders een praktijk kan overnemen.

Daarnaast is het behoorlijk lastig om zorgpersoneel te vinden, zoals u ook regelmatig in de landelijke pers kunt lezen. Dat kan er toe leiden dat u soms te maken zult hebben met ietsĀ  langere wachttijden.

Tenslotte hebben ook wij te maken met Corona en waardoor we te maken hebben met uitval. De resterende mensen hebben het daardoor soms erg druk.

Gewoonlijk werken er meestal twee doktersassistentes en als er eentje door ziekte uitvalt, moet degene die er wel is, al het werk alleen doen……..

Wij doen ons best en hopen op meer begrip dan we nu soms ondervinden.

Publicatiedatum: 10-11-2022