Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Ameide wordt Huisartsenpraktijk Ameide – Huisartsenpraktijk Ameide – Ameide
Welkom

Mijn naam is Hannah Coutinho, uw huisarts. Onlangs heb ik de praktijk overgenomen van dokter Boersma. Samen met het vaste team hoop ik nog vele jaren bij te dragen aan uw gezondheid. Woont u in Ameide en heeft u nog geen huisarts? Schrijf u gerust in!

Huisartsenpraktijk Ameide Prinses Marijkeweg 1c 4233 HJ Ameide

Terug naar overzicht

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Ameide wordt Huisartsenpraktijk Ameide

Gezien de ontwikkelingen op het gebied van de apotheekzorg hebben wij besloten om te stoppen met de apotheekvoorziening zoals die nu bestaat. Deze beslissing is mede genomen omdat het niet lukt om jonge huisartsen te verleiden om een apotheekhoudende huisartsenpraktijk als de onze voort te zetten.

De rol van de zorgverzekeraars met hun preferentiebeleid en hun zeggenschap over wat nog wel en niet door onze apotheek geleverd mag worden, zorgt daarnaast voor steeds meer ergernis en administratieve drukte. Het zeer slecht leverbaar zijn van medicatie is daarvan ook een gevolg. De zorgverzekeraars zijn van plan de medicatievoorziening in de toekomst nog meer in eigen hand te nemen. Zodoende wordt de functie van de lokale apotheek steeds verder uitgehold. De apothekersassistentes hebben als geen ander ervaren wat de ingeslagen koers van de verzekeraars voor de apotheek betekent.

Kortom: Het toekomstperspectief voor kleine apotheken is niet goed!

Om te zorgen dat de medicijn verstrekking in Ameide kan blijven bestaan, wordt onze apotheek  overgedragen aan APPO, die onderdeel is van een organisatie van apotheekhoudende huisartsen, waar wij al jaren mee samen werken. Deze apotheek zal een zgn. uitdeelpost in onze praktijk vestigen. U kunt uw medicijnen blijven afhalen in de praktijk, maar voor vragen over apotheekzaken kunt u voortaan terecht bij de APPO apotheek. Zie de bijgevoegde brief voor alle informatie hierover. De bestel- en herhaalservice blijven gewoon doorlopen. Deze uitdeelpost zal vanaf 20 december actief zijn. Wij dragen 18 december alle medicatie gegevens aan APPO over. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, geeft u dit dan voor 10 december bij de assistente aan.

Wij zullen ons uiterste best doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wij hebben recent de ontwikkelingen en de besluitvorming met het voltallige personeel besproken. Zij hebben begrip voor de situatie.

Dit neemt niet weg dat wij het wel erg jammer vinden dat we de apotheek moeten omvormen tot een uitdeelpost, maar op deze manier blijft wel een goede, toekomstbestendige,  apotheekvoorziening in stand.

Niet in de laatste plaats vinden wij het allemaal heel erg dat we ook afscheid zullen moeten nemen van onze zeer gewaardeerde collega’s Joke Blom, Ria Westerlaken, Ariena Steijsiger en Anke Brouwer. Met name Joke en Ria hebben vele jaren bij ons gewerkt en hebben altijd met heel veel inzet geprobeerd om alle medicatieafhandelingen goed te laten verlopen. Zij zijn onderdeel van ons enthousiaste team en ze zullen erg gemist worden, evenals Anke en Ariena , die ook altijd met veel toewijding hebben gewerkt.

We hadden het heel graag anders gezien.

Wij hopen op uw begrip!

Publicatiedatum: 30-11-2021