APPO – Huisartsenpraktijk Ameide – Ameide
Welkom

Mijn naam is Hannah Coutinho, uw huisarts. Onlangs heb ik de praktijk overgenomen van dokter Boersma. Samen met het vaste team hoop ik nog vele jaren bij te dragen aan uw gezondheid. Woont u in Ameide en heeft u nog geen huisarts? Schrijf u gerust in!

Huisartsenpraktijk Ameide Prinses Marijkeweg 1c 4233 HJ Ameide

APPO

Na het verdwijnen van de apotheek in de huisartsenpraktijk, levert sinds 2 jaar APPO Heythuysen de medicijnen voor onze huisartsenpraktijk.

Indien u hiervoor kiest, zal APPO zorgdragen voor de levering van de medicijnen. Er wordt gebruikgemaakt van een automaat die staat voor onze praktijk. Mocht uw medicatie in de automaat liggen, dan krijgt u een sms of een e-mail met een code wanneer het klaar ligt. Deze code is 3 dagen geldig.

De automaat is 24 uur per dag geopend. Na contact met de huisarts kan het zijn dat er een medicijn wordt voorgeschreven. Als dit medicijn voor de eerste keer wordt voorgeschreven of de laatste keer al enige tijd geleden was geweest, is er sprake van een zgn “eerste uitgifte”. Als het medicijn voor 17uur wordt voorgeschreven, kunt u het medicijn de volgende werkdag na 16.00 uur uit de automaat ophalen.

Mocht er een medische reden zijn om medicatie diezelfde dag te gaan starten, dan zal APPO de medicatie bij u thuis komen afleveren. Wanneer er sprake is van medicatie die chronisch wordt gebruikt, zal APPO met uw toestemming deze medicijnen als “herhaalmedicatie”” registeren in hun systeem.

Herhaalmedicatie voorgeschreven voor 17 uur, is na 2 werkdagen na 16.00 uur op te halen uit de automaat.  Bestellingen die veel ruimte innemen en medicatie die in de koelkast bewaard moeten worden, kunt u alleen aan de balie afhalen tussen 15.30-16.30 uur. Dit geldt ook voor patiënten die wel gebruik maken van APPO, maar niet in staat zijn om gebruik te maken van de automaat.

De uitdeelpost van APPO is geopend van 16.00 – 17.00 uur.

Met vragen over geneesmiddelen of recepten kunt u contact opnemen met APPO locatie Heythuysen

Contact gegevens :

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur
Telefoonnummer : 085 – 902 44 90
Mailadres : info@heythuysen.appo.nl

U wilt uw medicatie herhalen

Onlangs zijn wij succesvol overgestapt op een nieuw telefoniesysteem. U heeft nu de mogelijkheid uw herhaalmedicatie in te spreken op de receptenlijn. Als u belt naar de praktijk kiest u voor optie 2 en spreekt u uw achternaam, geboortedatum en de naam van uw medicatie in. U kunt meerdere soorten medicatie achterelkaar inspreken. De assistenten krijgen deze berichten binnen en kunnen deze op een geschikt moment afluisteren en de herhaalrecepten voor u aanmaken en verwerken. U ontvangt bericht wanneer uw medicatie klaar ligt in de praktijk (of automaat). Zo blijft de telefoon beschikbaar voor overige medische hulpvragen en het maken afspraken. Heeft u specifieke vragen over uw medicatie mag u de assistente natuurlijk bellen.

Indien u al in onze herhaalservice zit (elke 3 maanden wordt het voor u klaar gezet zonder dat u er iets aan hoeft te doen), blijft dit gewoon op dezelfde manier doorgaan.

Als u gewend bent uw herhaalbriefjes bij ons in de brievenbus te doen, vragen wij u deze chronische herhaalmedicatie voortaan via onze website aan te vragen indien u daartoe in staat bent.

Als u niet handig bent met Internet, kunt u de etiketten van de medicijndoosjes uitknippen en in de bus doen.

Ook kunt u het recept per post sturen naar :

APPO locatie Heythuysen
Antwoordnummer 41701
6093 XV Heythuysen
(geen postzegel nodig)